Imprezy / WyprawyOdkrywamy nieodkryte

Zarząd Ochotniczej Straży Pożarnej ORW KP Mares z siedzibą w Koszalinie oświadcza, że nie jest inicjatorem ani uczestnikiem, jak również nie wspiera Komitetu Obywatelskiego związanego z utworzeniem Muzeum Pożarnictwa i jednostki szkolnej OSP w budynku w Koszalinie przy ulicy Kazimierza Wielkiego 7 (dawna jednostka PSP).

Z uwagi na to, iż w lokalnych mediach, zarówno w gazetach i rozgłośniach radiowych oraz w kanałach internetowych, zaczęły pojawiać się informacje, jakoby nasza jednostka OSP Mares, aktywnie dążyła do utworzenia Muzeum Pożarnictwa, Zarząd podjął działania dążące do sprostowania tych informacji w poszczególnych mediach oraz poinformowania o tym fakcie władze Miasta Koszalina oraz jego Mieszkańców.

Jednocześnie umieściliśmy nasze oświadczenie na stronie internetowej jednostki OSP Mares oraz profilu Facebook.

Jednocześnie podkreślamy, że Zarząd nigdy nie starał się o przekazanie przez władze Miasta budynku po PSP na jakiekolwiek cele, ani nie podjął w tym zakresie żadnej uchwał, a statut naszego stowarzyszenia nie przewiduje prowadzenia działalności muzealnej.

​Osoby będące inicjatorami oraz członkami ww. Komitetu Obywatelskiego, działają wyłącznie w imieniu własnym i nie posiadają żadnego pełnomocnictwa do reprezentowania jednostki OSP Mares w swoim przedsięwzięciu, ani do używania naszej nazwy oraz logo.

Zarząd

Szukaj na stronie

Dołącz do nas

Zapraszamy do zadawania pytań!